Bowls

Bowls spelas på en matta, som är ca 1,8 x 13 m. Det spelas med assymetriska klot med en diameter på knappt 15 cm, vilka på grund av sin ojämna viktfördelning inte rullar rakt utan ”curlar”. Kloten skall rullas på banan och placeras så nära ett litet målklot, kallat ”jack”, som möjligt. Man spelar singel eller i lag med 2,3 eller 4 spelare. Poängberäkning som i curling. Tjusningen med Bowls är att alla kan vara med och att alla spelar på samma villkor, det finns inga herr- eller damklasser, inga åldersuppdelningar. I Albylens gymnastiksal rullar vi ut mattorna 2-3 gånger i veckan. Se aktuellt program för dagar och tider.

Ledare: Sven Johansson telnr 070-213 73 50

Bykamp och kommunmästerskap

Vi hade en bykamp i februari 2020 där lag från Hulterstad, Alby, Ventlinge och Skärlöv deltog. Totalt var vi sex lag som tävlade om fina priser som Norrgårdens Grönsaker hade skänkt samt äran att få vara bymästare på sydöstra Öland. Mästare blev ett av Hulterstads lag där Sven, Jenny och Kenneth ingick. I finalen så besegrade de ett av Albys lag där spelarna var Olle, Bjarne (inlånad från Stenåsa) och Lena. En rolig tävling som vi kommer att göra om…

Kommunmästerskapen bestod av lag från Hulterstads AIK och SPF Färjestaden, Solvändan. Vi i Hulterstad ser att träning ger resultat och Färjestaden har hållit på lite längre än oss men nästa år så tar vi dem. I år så blev första och andra-platsen tagna av Färjestaden men tredjepriset knep HAIK. I HAIK-laget spelade Britt-Marie Sander, Sven Johansson och Olof Sigvardsson. Färjestadens lag som vann bestod av Lasse Carlsson, Kerstin Carlsson och Ingegärd Karlsson. Totalt var det tio stycken tremanna-lag som deltog.

Damklubben serverade fika, korv, toast och mycket annat dessa två dagar vilket var mycket uppskattat. Tack alla som gjorde dessa dagar till att de blev som de blev.