Ny sommaraktivitet, NIA-inspirerad träning

Vi tänkte testa med hjälp av Sonja Jansson en ny aktivitet som vi kallar för NIA-inspirerad träning. Vi startar upp detta vecka 27 och kör detta fram till vecka 30-31. Dagen blir tisdagar och tiden 19.00. Eftersom lokalen på Albylen är begränsad så är vi tacksamma om ni meddelar om ni är intresserade av denna aktivitet. Meddela detta till lena_olof@telia.com senast 24 juni. Passen tar ungefär en timma och kräver ingen förkunskap eller speciella kläder, bara att de är mjuka och att det går att röra sig i. Barfota är att föredra men det är en smaksak.

NIA är en träningsform som inspirerats av kroppsmedvetna träningsformer, kampsporttekniker och dans. Denna träning kan vara ett bra sätt att lära sig lyssna på sin egna kropp och dagsform. Att utifrån välbehag – inte smärta, öka sin styrka, rörlighet och mjukhet.

Så här säger Sonja vad regelbunden NIA har hjälpt henne med… stelhet i och smärta i fötter, knän och höfter försvinner. Det är också en stund av mindfulness/närvaro, då annat lämnas tröskeln och musiken och de enkla rörelserna låter mig vara som jag är, precis just där och då, med hela mig – kropp och själ.

Ta chansen att pröva på denna aktivitet. Glöm inte bort att vi har ett sommarkort som gäller under juni till och med augusti. Med detta kort kan ni träna och delta på samtliga aktiviteter som görs under denna period. Sommarkortet kostar 450 kr