Invigning av Albylen

Det blev lite utav en fest lördagen den 18 februari i Alby på sydöstra Öland. Då invigdes nämnligen aktivitets- och friskvårdcentret Albylen i f.d Tanneskolans lokaler. På programmet stod invigning av Saga Sigvardsson och musik och upptåg av Magnifica-kören som såväl barnkören.

Det var många som hade letat sig till Alby på sydöstra Öland denna lördag för att följa invigningen av friskvårdcentret Albylen. Festligheterna startade klockan 13:00 i f.d Tanneskolans gymnastiksal. Hallen fylldes snabbt på med mycket folk och det var en spänd förväntan på vad som komma skulle.

Helena Rosén Johansson hälsade alla hjärtligt välkomna till gymnastiksalen där invigningsceremonin hölls. Helena berättade lite om de olika aktiviteterna som Albylen erbjuder och kommer att erbjuda framöver, plus lite information om den kommande veckan då det är gratis att prova på de olika aktiviteterna.

Magnifica-kören hade ett uppträdande med både sång och show. Magnifica-kören sjöng om hur man ska träna och ha roligt på Albylen. Efter sången bjöds det på show och publiken skrattade gott åt detta.

Barnkören bjöd också på två uppträdanden. Det första var en sång som kallades ”Albylens-tvärtomvisa”. Sången handlade om de olika aktiviteterna fast man gjorde tvärtom. Ett smakprov ur sången:
”När andra spelar bandy så håller dom i klubban och
passar till sin kompis, men det gör inte jag. För jag
håller i min kompis och passar till klubban,
för jag är inte riktigt som andra jag,
för jag är inte riktigt som andra jag”
.

När Saga Sigvardsson invigt och avtäckt Albylen-symbolen bjöds besökarna på en bit mat i körlokalen. För dagen serverades pastasallad med bröd. Besökarna fick även gå runt i lokalerna och prova på de olika aktiviteterna såsom spinning, luftgevärsskytte, gym och biljard. Albylens olika instruktörer fanns på plats för att berätta mer om fördelarna med att träna och umgås i Albylen. Många av besökarna tog tillfället i akt att boka upp sig i gymmet eller för ett spinningpass.

Denna vecka är det gratis att prova på spinning och gym. Läs mer om spinning och gym

Lämna ett svar